Even voorstellen

Hoe Hondentrimsalon De Balije is ontstaan

In 2008 ben ik samen met mijn gezin op een prachtige plek gaan wonen in De Meern (Utrecht). Ik woon aan een groot meer waar heel veel hondeneigenaren met hun hondenvriend(en) lopen. Stiekem verlangde ik zelf ook wel naar een hond maar ja, druk, druk, druk. Je moet een hond echt de aandacht geven en dat kon steeds maar niet.
Maar… In 2016 was het zover, mijn situatie veranderde en ik was meer thuis. Ik kreeg daarom van mijn man een prachtige, lieve hond (kooikerhondje) genaamd Bailey. Toen ik hem kreeg viel alles op zijn plek.

Vanaf het begin waren we onafscheidelijk. Waar ik ging daar ging Bailey! Ik ontwikkelde vervolgens een groot sociaal netwerk door de vele gezonde wandelingen met mijn hond. Ook ging ik naar diverse trainingen met Bailey waardoor ik hem nog beter begreep en hij een fijne uitdaging kreeg. Na een tijdje kreeg ik een openbaring: Ik wilde niet meer op kantoor werken, dat had ik al 30 jaar gedaan, maar ervoor gaan om een langgekoesterde droom uit te laten komen, namelijk hondentrimmer worden! Dat zou betekenen dat ik het roer radicaal moest omgooien. Wat kreeg ik veel energie van alleen al het idee!

Opleiding Hondentrimmen

Eind 2017 kregen mijn plannen vorm om mij om te scholen tot hondentrimster. Ik ben in 2017 gestart met de Vakopleiding Hondentrimmen van het HKI (Huisdier Kennis Instituut). Voor deze opleiding dien je eens per maand, een jaar lang theorielessen te volgen in o.a. goede hygiëne, de huid, anatomie, fysiologie, voortplanting, vachtverzorging, kynologie, rassenkennis en EHBO. Dit gedeelte van de opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen. Ook dien je voor deze opleiding een praktijkexamen te doen alvorens je het diploma hondentrimmer krijgt. Je kan pas examen doen wanneer je 80 dagen of meer aan praktijkervaring hebt opgedaan door middel van stage lopen bij een professionele trimsalon. Met het behalen van je examens ben je een gediplomeerd trimmer.

Ik ben gediplomeerd hondentrimmer. De trimsalon is van alle gemakken voorzien en compleet uitgerust om je hond professioneel te kunnen verzorgen.

Wat mij uniek maakt is mijn werkwijze waarbij ik 1 op 1 trim. Dit betekent dat er altijd maar 1 hond in de salon is die mijn volledige aandacht krijgt.

Specialisatie: Doodles.

Tevens ben ik aangesloten bij de ABHB (Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteerbedrijf) en de VVTN (Vereniging Voor Trimmend Nederland).

Scroll naar boven