Klitten en Vilt

Vilt/klitten:                                             

Wanneer je de hond brengt voor een trimbeurt, kan het gebeuren dat ik bij controle vooraf, heel veel vilt in de vacht ontdek. Dit komt door niet óf verkeerd onderhouden van de vacht.

Dit vilt komt vaak voor bij bijvoorbeeld doodles.

Klitten: in elkaar gedraaide haren die een kluwen harde haren vormen

Vilt:      in elkaar gedraaide klitten die een grote bonk of massa haar vormen, niet meer uit te kammen!

Er zijn 2 opties:

Optie 1: de oorspronkelijke trimprijs wordt aangehouden, er geldt geen toeslag, de hond wordt kort geschoren, zodat al het vilt verwijderd wordt. Dan is het gewoon van voren af aan beginnen met gezonde en verzorgde haargroei om weer een model terug te krijgen

Optie 2: Ik probeer vacht besparend te werken, dat betekent dat ik klit voor klit eruit moet knippen, stukjes moet scheren, maar daardoor wél een korter, maar mooier model kan aanhouden. Dit kost uiteraard meer tijd en mijn scharen en tondeuses worden eerder bot. Ik maak ook gebruik van speciale verzorgingsproducten die mij helpen de haren te sparen. Dit brengt dan extra kosten met zicht mee. Hier geldt dan: De oorspronkelijke trimprijs plus een klitten toeslag van 25 euro.

Als ik hiermee langer dan 3 uur bezig ben, dan vervalt de trimprijs, en dan wordt de uurprijs gerekend. Dat is € 47,00 per uur. Het betekent wel dat de hond niet onnodig kort hoeft te gaan.

 

Ik ben te allen tijde bereid om voorlichting te geven over de vachtverzorging van de hond, ik geef borstel/kaminstructies, en uitleg over de juiste verzorgingsproducten.

Advies: 2x per week goed door borstelen met de juiste borstel en met de punt van de kam nalopen op eventuele klitten. Gebruik ook de juiste shampoo om de haren minder compact te maken en speciale ontklitspray of conditioner, voorbeelden staan in de vitrinekast in de salon.

Samengevat:

Optie 1: de trimprijs, zonder toeslag, hond met vilt wordt kortgeschoren

Optie 2: de trimprijs + klittentoeslag, er wordt vacht besparend gewerkt, vaak behoud van model. Duurt de behandeling langer dan 3 uur, dan neem ik contact met je op. Na 3 uur gaat de uurprijs (€ 47,00) gelden.

Scroll naar boven