Mijn Werkwijze

Niet elke hond vindt een bezoek aan de trimsalon even fijn, maar ik doe mijn uiterste best om de behandeling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Zodra je met je hond op afspraak in de trimsalon bent, bespreek ik je wensen, mogelijkheden en bekijken we samen de vacht van je hond en adviseer ik de best passende behandeling. Je hond krijgt bij mij een rustperiode tijdens de behandeling. Het is dus niet zo dat je hond de volle tijd daadwerkelijk op tafel staat. Ik vind dit persoonlijk te belastend voor de hond. Mijn ervaring is dat de hond dit als erg prettig ervaart, vandaar deze werkwijze.  Na afstemming van de behandeling, het model en de prijs, blijft de hond in de trimsalon. 

Dat betekent dat jij je trouwe viervoeter misschien iets langer moet missen. Mocht het iets langer gaan duren dan afgesproken dan neem ik even contact met je op tijdens de behandeling . We stemmen af hoe laat je de hond ongeveer kunt komen ophalen.

Een complete behandeling bestaat altijd uit de onderstaande stappen:

 • wassen;
  minstens twee keer, waarbij de tweede keer conditioner wordt gebruikt.
 • drogen;
  eerst 15 – 30 minuten in een speciale hondenbadjas. Lichaamswarmte en de badjas zorgen voor een rustige, stressvrije droging.
  Daarna worden de waterblazer en föhn gebruikt om de hond helemaal droog te krijgen.
 • in model brengen van de hond;
  Ook de nagels worden gecontroleerd en indien nodig geknipt.

De tijdsduur is sterk afhankelijk van o.a. de vacht, de grootte en het gedrag van je hond.  

 

*Ik werk uitsluitend met hoogwaardige producten voor de verzorging van huid en vacht

Scroll naar boven